måndag 27 augusti 2012

Ambassadör nummer ett!

Möt en av våra ambassadörer, Beatrice!

Beatrice tog sig till vinnarcirkeln med sin uppenbara kärlek till skapandet och för hennes tekniska skicklighet. Det är imponerande när man med stort tålamod kan färglägga stämpelmotiv och göra fina kort som måste ha tagit timmar att göra. Kika in på http://alifeofcrafts.blogspot.se/ och säg hej!  


1. Vem är du? Berätta lite om dig själv!
Jag heter Beatrice, men kallar mig ofta för Färgglad på nätet. Jag bor med min sambo och våra två döttrar i Göteborg, men kommer ursprungligen från Stockholmsområdet. Just nu är jag mammaledig med min yngsta dotter som är 9 månader. Vår äldsta dotter är 3½ år. Jag skulle nog kunna beskrivas som pratglad och social, men jag uppskattar också att sitta för mig själv och njuta av en god kopp te och en ny inspirationstidning. Jag tycker om musik och film, och gillar ljudböcker eftersom jag gärna gör flera saker samtidigt. 

2. Varför sökte du till att bli ambassadör hos Sirap i Paris?
Det färgglada och roliga urvalet i butiken inspirerade mig och jag kände spontant att detta var saker som jag gärna skulle vilja skapa något med! Sen tilltalades jag av tanken med det lite smalare utbudet, och att Malin har valt ut saker som hon personligen gillar är något som tilltalar mig. Att det sedan är produkter av tillverkare som jag också ofta faller för gör ju inte saken sämre! :-)  3. Vilket är ditt favoritmärke/produkt hos Sirap i Paris?
Jag har svårt att säga ett märke egentligen, det finns ju så mycket fint. Men Echo Park är alltid en stor favorit hos mig, liksom prickigt. Så måste jag välja ut bara en produkt blir det 6x6 inch blocket: Dots and Stripes, med de klara, härliga färgerna. Användbart till så mycket!

4. När scrappar du helst och vilket är ditt favoritsnack att ha bredvid dig?
Jag kan nog scrappa när som helst tror jag. Det är bara tiden som är emot mig, ge mig fler dygnstimmar någon... :-) Men den bästa stunden är när jag har gott om tid på mig, så jag hinner med att både tänka ut, göra och avsluta. Jag är som mest kreativ senare på kvällen, det är då idéerna ploppar upp en efter en. Favoritsnack är en god kopp fruktigt te och ett par skorpor med ost. 
5. Har du någon speciellt stil när du scrappar?
Jag har svårt att bekänna mig till enbart en stil, eftersom jag är ombytlig och gillar att testa nya saker. Men genomgående i det jag gör är färg. Jag älskar färger av alla dess slag, både att att färglägga stämpelmotiv och skapa fritt med mister och kladd. Jag gillar både när det är lite mer sparsmakat och att få ta ut svängarna och dekorera lite extra, allt beroende på vad jag känner för och inspireras av just då! 
Jag tycker också om att använda "oväntade" saker på mina alster, sånt som jag samlat på mig och inte alls är tänkt till scrapbooking från början. Tex. fint tygspill som jag inte kunnat med att slänga och återanvända ölkapsyler som jag dekorerat. Det är det jag tycker så mycket om med denna hobby, att den kan innefatta så mycket. Endast min egen fantasi sätter gränserna.


6. Vilka fem scrapsaker skulle du ta med dig till en öde ö?
1. Min låda med copic-pennor för att kunna måla och färglägga.
2. Min tidskriftsamlare med spillbitar av vackra papper som jag sorterat efter färg i plastfickor. Det är helt otroligt hur mycket man kan skapa med hjälp av enbart pappersspill.
3. Min lilla blinglåda med alla möjliga fina akrylpluppar och halvpärlor i.
4.Min limpistol, det allra bästa verktyget för att limma fast alla möjliga dekorationer snyggt och hållbart.
5.Inte en renodlad scrapsak, men min dator, för all fantastisk inspiration som finns därute på bloggar, forum och you tube. 

7. Vilka tre saker finns alltid i din handväska?
Jag är inte någon som går med handväska hela tiden, använder istället ryggsäck desto mer. Det beror nog på att det är mest praktiskt så när man som jag är ute mycket med barn. Så svaret blir det mest uppenbara: plånboken, mobilen och nycklarna. Mina kompisar våtservetterna kvalar in på fjärde plats! ;-D

8. Gör du något annat kreativt förutom att scrappa?
Oh ja! ;-) Sedan jag var liten har jag älskat att skapa med händerna på olika sätt. Jag syr mycket i perioder, både kläder till mig själv och mina barn men också andra saker (blombroscher, väskor, barnvagnspimpning, tygdockor, you name it...).Annat hantverk jag ägnar mig åt när andan faller på är smyckestillverkning, handbroderi (främst fritt broderi - det är som att måla med nål och tråd nästan), stickning och virkning. Jag önskar att jag skulle måla och teckna mer än jag gör, jag gjorde det jämt som barn och tonåring. Men inspirationen till det kanske kommer tillbaka någon gång det med...

Tack för presentationen Beatrice! Du är varmt välkommen till Sirap i Paris!

4 kommentarer:

Niina sa...

Hej Beatrice! Kul att läsa lite mer om dig och se dina fina alster :)

Sockergrynet sa...

Grattis till ditt uppdrag Beatrice! Så roligt att få läsa mer om dig! Ska bli roligt att få följa dig och se vad du hittar på här framöver!

Eivor Larsson sa...

Kul att läsa lite om dig Beatrice och Grattis! Kul att se vad som ni kommer att hitta på här.

Stephi sa...

roligt att få läsa lite om dej, fina alster du visar upp!Grattis

Skicka en kommentar