fredag 22 mars 2013

Gästbloggare Hanna

Idag är det fredag hörrni, och solen skiner ute! Ikväll har jag förstått att det är något viktigt att titta på tv, men våra goda vänner som kommer på middag delar upp sig, mannen tittar nöjt på tv med min man och tar en öl medan frun och jag (och säkerligen barnen) nöjt kan scrappa loss. It´s a win win! Som säkerligen hemma hos mååånga andra i Sverige blir det Tacos ikväll, men i en helt annorlunda variant där köttet kokas i en mängd mexikanska kryddor och coca-cola (!) i flera timmar och resultatet blir så vansinnigt gott. Lite sött, lite starkt och så äts det i tortillabröd med guacamole med mycket koriander och citron, gräddfil och riven ost. Yum Yum!Men nu vill jag önska en trevlig fredagskväll och lämna över ordet till en gästbloggare, något som kommer dyka upp lite då och då här på bloggen.
Allt gott! //Malin
Som gästbloggare är det väl brukligt att börja med att presentera sig. Jag heter Hanna, är 25 år och är en tvättäkta pappersnörd” som älskar fina anteckningsblock, papperspyssel och tycker att en del papper nästan är för vackra för att sätta saxen i.
När Malin frågade om jag vill gästblogga om påskpyssel tackade jag givetvis ja, för jag älskar både bloggar och pyssel. Jag ska redan nu erkänna att jag har ett komplicerat förhållande till påsken. När jag tänker påsk tänker jag spontant på kycklinggult och de minst sagt intressanta påskpyssel jag och min lillebror i våra yngre år släpade med oss hem från skolan. Trots att det kan vara charmigt är det inget som inspirerar mig särskilt mycket. Därför kom det som en glad överraskning att Sirap i Paris påskutbud innehöll glada pastellfärger, oförskämt söta påskharar och underfundiga ordvitsar! Härdan efter kommer jag aldrig att tänka på påsken som bara ”gul och ful”.


Eftersom delad glädje är dubbel glädje bjöd jag över min mamma på en pysselkväll för att göra påskkort. Jag och mamma titulerar oss som ”pyssel-anarkister”, eftersom vi är lyckligt ovetandes om layoutregler och sådant. Vi tycker om att dekonstruera, ta vara på allt och låta fantasin ”go crazy”. Här är resultatet av vår pysselkväll!


 
Material från Sirap i Paris: White cards, Small Onion, Dried Basil, Poultry Seasoning, Pea Pod Parts, Southern Chicken Dumpling Soup Bite Size Bits (Coordinating Paper), Curtains

När jag gjorde det här kortet tänkte jag att jag ville skapa ett surrealistiskt påsklandskap, lite Alice i Underlandet liksom, med måttstock som trästam och jättestora fjärilar.                               


Material från Sirap i Paris: Small Onion, Pea Pod Parts, New Potatoes (Coordinating Paper)
Mammas tanke med det här kortet var att göra något som var klassisk ”svensk” påsk, vilket blev ett påskris.
Material från Sirap i Paris: Homemade 6 Bead Soup Bite Size Bits (Coordinating Paper), Small Onion, Pea Pod Parts
Här tänkte jag monokromt med mestadels gult i olika nyanser, och raka linjer. Mitt enda försök på att göra ett påskkort som inte är sockersött med rosa och harar.

                               
Material från Sirap i Paris: Curtains, New Potatoes, Pea Pod Parts, Southern Chicken Dumpling Soup Bite Size Bits (Coordinating Paper)
Mamma gjorde ett inbjudningskort till en påskfest, eller kanske en möhippa (då hen party är det brittiska ordet för fenomenet!), med en liten flik som man måste dra ut för att få veta tiden.
 

Material från Sirap i Paris: Southern Chicken Dumpling Soup Poultry Seasoning (Coordinating Paper), Dried Basil, Pea Pod Parts
Som ett familjeporträtt med påskharar med sirlig ram och rosa papper med mönster som nästan påminner lite om hönsnät!

                      
Material från Sirap i Paris: White cards, Poultry Seasoning, Dried Basil
Jag kände att jag inte riktigt var klar med påskhararna, så jag lät dem skutta fritt på blommig äng!


Glad Påsk och Happy Easter!

Hanna
2 kommentarer:

Karin sa...

Hej vad kul med gästbloggare! Tyvärr syns inte dina bilder.

Sara sa...

Vilka underbara kort!! Mycket inspirerande och roliga detaljer!!

Skicka en kommentar