tisdag 5 juni 2012

Det här med inspiration

Vad göra när inspirationen tryter? Så här års är det mycket annat som tävlar om vår tid, framför allt om man tycker om att vara utomhus. Den tid man får över till att pyssla är det bäst att ta vara på och se till att komma igång snabbt, för det allra svåraste kan ju ibland vara att komma igång, eller hur? 


Som tidigare lärare som undervisat i bild så vet jag inget är så skrämmande för en elev som ett vitt tomt papper, eller en tom sida i skrivboken. Börja därför att göra något på det tomma papperet, fäst en bit mönstrat papper, stämpla något eller rita en ram runt om, vad du gör spelar inte så jättestor roll. Och ser man på! Inte lika skrämmande längre. Här är mina go-to tips när jag har svårt att komma igång:

* Surfa nätet, t.ex Pinterest eller någon favoritblogg. Obs! Sätt en maxtid på fem minuter, annars blir du garanterat kvar vid datorn...! (vilket ju inte var målet den här gången)


* Ta för vana att alltid spara ned inspirerande citat, bilder och annat in en inspirationsmapp på din dator så kan du lätt titta i den för idéer. Obs! Var noga med att även spara länken eller ursprungskällan.


* Städa bland dina pysselsaker en stund. Låter kanske konstigt men fungerar utmärkt för mig. Du hittar något som du plötsligt vill använda, det lovar jag.


* Använd en skiss. Och följ den exakt, i alla fall tills du känner att du kommit igång.


* Begränsa urvalet. Ta papperspillslådan och skapa enbart med material från den, eller papper och dekorationer ur samma kollektion. Då har någon redan gjort jobbet åt dig att matcha färger och mönster.
Okänd källa


Hoppas ni får en fortsatt fin dag! I morgon blir det Nationaldagsfirande för vår familj, och ni glömmer väl inte kameran?


Allt gott!

Malin1 kommentar:

Alexandra sa...

Vilka bra tips!! precis så..sätta en max tid vid datorn när man surfar efter inspo..så himla lätt att scraptiden flög iväg på att surfa... Åhh vad jag vill se mer av dig och ditt designteam!!Det kommer att bli härlig inspiration!!!Kram *Alexandra***

Skicka en kommentar