fredag 24 maj 2013

Kul med Color Shine och thickers

Den som sett mina alster här på bloggen förut, kanske noterat min förkärlek för färg och gärna i form av mister/sprayer. Sirap i Paris har t ex Heidi Swapps härligt krämiga Color Shine-sprayer, som är en stor favorit hos mig. De finns i flera läckra kulörer. Alla dessa sprayer har ett skimmer, precis som Glimmer Mist. Skillnaden är dock att dessa är tjockare i konsistensen och har ett rikare färgpigment. Man behöver därför inte spraya så mycket för att få till en jämn och fin kulör. På layouten nedan har jag använt mig av färgerna Tropicana teal och Primrose.

Jag sprayade med den turkosa färgen för att imitera vattenpölar. Sen stämplade jag med korken och skvätte också droppar av färgerna för att liva upp bakgrunden. De thickers jag använt är gjorda av foam och därför också perfekta att färga in, eftersom de suger åt sig färgen. Alltså provade jag även att måla bokstäverna med Color Shine i färgen primrose. Man kan aldrig få nog av dessa sprayer som ni märker! ;-)
Slutligen vill jag även visa ett Mors Dag kort jag gjorde till min kära mor. Pappren är från Webster's Pages och det är samma thickers som jag använt ovan, fast här är de inte färgade. Även ett stickers alfabete från Glitz finns med och bakom titeln ser ni en journaling ruta från Pink Paislees Mistables-serie. Denna gång har jag valt en lite mer mjuk touch och färgade därför in den med vanliga distressdynor. Men det hade så klart gått lika bra med en spray, och resistmönstret hade synts ännu mer då.

Ha en skön helg och glöm inte fira era mammor på söndag!
Hälsningar Beatrice.

söndag 19 maj 2013

När ett papper talar till en

Den här layouten kom sig av att pappret "talade" till mig. Så fort jag såg det visste jag precis vad jag ville berätta, även om jag inte hade fotona till det. Jag ville berätta om vilken pratkvarn min son är, och att även om det är jobbigt ibland så älskar jag att han har ett bra språk och är vid så unga år en utmärkt konversatör :) Pratbubblorna fick bli både bakgrund och plats för min text. Och foton finns det gott om, dessa råkades passa bra.


 
 
Det finns många fina pratbubblepapper i shoppen, som det här från Pebbles och det här från Amy Tangerine till exempel! Vad vill du säga med din layout?
 
 
Hälsningar, Niina!

söndag 12 maj 2013

New beginnings

Nytt i Sirap i Paris-shoppen är Webster's Pages. Det är papper och dekorationer i vårens färger och med motiv som passar utmärkt att skapa med just nu. Jag utgick från ett av dessa papper ur serien Modern Romance när jag skulle göra ett kort till min syster och hennes familj. Jag ville gratulera till deras nya lägenhet och samtidigt till att hon och hennes man snart firar fyraårig bröllopsdag.  
I mitt senaste DT-paket fanns också en annan rolig produkt. Det var Mistables Ribbons från Pink Paislee. Det är vita muslinband som man kan gör personliga genom att färga in med olika färgprodukter, t ex mister. Här har jag valt att färgat in bandet med olika kulörer av Distress Stain som jag duttat över bandet för att få det prickigt. Jag ville imitera den prickiga bakgrunden i titeln "New beginnings" som är en sticker från Webster's pages Mini messages. Eftersom jag gillar att färglägga stämpelmotiv så fick det bli ett husmotiv också för att passa temat. Detta färglade jag i akvarellteknik med samma ljusa färger som pappren och dekorationerna.

För att fira att våren nu äntligen är här så erbjuder Sirap i Paris 25 % på allt i butiken t om söndag 12/5-13 om ni anger kod ÄNTLIGEN i kassan. Så passa på att fylla på med lite härligt vårpyssel. Det finns så mycket fint i butiken att inspireras av.

Nu önskar jag er en skön vårvecka!
/ Beatrice.

söndag 5 maj 2013

Skrapa på ytan och du hittar en prins...

Ett härligt ambassadörspaket damp ner i brevlådan i veckan och jag högg igång direkt med skapandet.

Jag tar alltid ett porträttfoto på barnen dagen de fyller år. Dagen innan denna två-årsdag körde lillen sin bobby-car nerför förstutrappan rätt ner i betongplattorna! Det gick förhållandevis bra, men näsan och läppen vart ordentligt skrapade och det ville jag berätta om på denna LO.


Papper från Glitz - både Color me happy och Hello friend, samt Websters pages. I bakgrunden har jag blandat tjock vit akryl med turkos för att få en mintig färg och lite upphöjda stänk för mer struktur. Teckensnittet är Crates Thickers. Just guld och mint är väldigt trendigt just nu, och favoriter hos mig som smyger sig in på de flesta alster :-) Jag har äve sytt med mint-färgad sytråd lite här och där (syns lite dåligt på fotot tyvärr).

Vad är din favorit färgkombo eller trend just nu? Följer du trender? Berätta gärna i kommentarsfältet, alltid kul att läsa :)  / Kram i vårsolen från Niina